Kilpailutoiminta

Ohjeita kilpailijoille:

 

Ilmoittaudu kilpailuihin ajoissa viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Varmista kilpailujen aikataulu kilpailuja edeltävänä päivänä. Saavu kilpailuihin vähintään kaksi tuntia ennen kilpailujen alkua, koska kaikkien tallin hevosilla osallistuvien täytyy auttaa radan rakennuksessa kilpailupäivänä. Ilmoittaudu aktiivisesti vapaaehtoiseksi toimihenkilöksi kilpailuihin, koska ilman toimihenkilöitä ei ole kilpailuita.

Muista, että kilpailuissa käyttäydytään asiallisesti ja noudatetaan SRL:n voimassa olevia kilpailusääntöjä. Seurakilpailuissa riittää, että ratsastajalla on siistit vaatteet ja myös hevosen varusteet on hyvä olla puhtaat. Turvakypärä ja esteratsastuskilpailuissa turvaliivi on junioreilla PAKOLLINEN. Ratsastussaappaita suositellaan. Kilpailuissa noudatetaan hyvää hevosmiestaitoa, kuten muutenkin harrastuksessa. Hevosta kohdellaan ystävällisesti ja suorituksen ja loppuverryttelyn jälkeen hevosen annetaan levätä. Myös muita kilpailijoita kohdellaan ystävällisesti ja kannustavasti, näin saamme kilpailuihin mukavan ilmapiirin.

Hevonen on pidettävä suitsittuna kilpailualueella.

Kilpailuiden jälkeen on kohteliasta jäädä auttamaan radan purkamisessa ja kisa-alueen siivoamisessa (pihat, kenttä, katsomo ja tallisaluuna). Vierailija: siivoathan pihalta ainakin oman hevosesi jätökset, kiitos.

Jos kilpailusäännöt eivät ole muistissa, ne voi tarkastaa SRL:n sivuilta, josta löytyy kaikkien lajien säännöt sekä yleiset säännöt.